Kemi

Beregn ligevægtskonstanten??? Any help

06. december 2009 af 91Sarah (Slettet)

I en beholder findes en ligevægtsblanding bestående af de i reaktionsskemaet nævnte gasser:

SO2(g) + NO2(g) ↔ SO3(g) + NO(g)


Beholderen indeholder følgende stofmængder:
n(SO2)= 0,62 mol n (NO2)=0,41 mol n(SO3)=0,84 n(NO)=0,13 mol


a) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur.


Hvordan gøre man det ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Gate2 (Slettet)

aA + bB ⇔ cC + dD

[C]c * [D]d / [A]a [B]b = Kc  , hvor [ ] angiver koncentrationen og eksponenterne er koefficienten for stoffet,

  A              B                 C              D

SO2(g) + NO2(g) ↔ SO3(g) + NO(g)

0,62         0,41            0,84        0,13

0,84 * 0,13 / 0,62 * 0,41 = 4,3 * 10-3

Se:

http://da.wikipedia.org/wiki/Kemisk_ligev%C3%A6gt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af Gate2 (Slettet)

Jeg har lavet en regnefejl

Det rigitge resultat er 0,43


Skriv et svar til: Beregn ligevægtskonstanten??? Any help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.