Matematik

Matematik, haster virkelig?

06. december 2009 af Manjajensen (Slettet)

Den officielle liste over fordelingen af medaljer til vinter -OL i Lillehammer 1994

Nation        guld     sølv    bronze

Rusland     11          8           4

Norge          10         11         5       

TYskland      9           7          8

Vis den procentvise fordeling af de russiske medaljer i et diagram.?

Jeg har prøvet mange gange, men kan ikke finde ud af det. Har f.eks prøvet at sige 11/100*100 men det er ikke det rigtige?

Der er også en anden opgave:

Normændene syntes, de klarede sig bedst.

Giv et forslag til en vurdering af resultatet, der kan støtte dette udsagn?

Håber på hjælp. Det haster?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Du starter med at lægge alle tallene sammen for at finde det samlede antal medaljer.

11+8+4=23

nu skal du finde ud af hvor mange procent de forskellige slags medaljer udgør:

guld: (11/23)*100=47,83%

sølv: (8/23)*100=34,78%

bronze: (4/23)*100=17,39%
 

og nu kan du så lave et diagram ud fra procenttallene :-)

Hilsen Sarah : )


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. december 2009 af KristianNN (Slettet)

Normændene synes de er bedste fordi, de har fået flere medaljer til sammen end russerne, lav et diagram som viser samlet antal medaljer!


Skriv et svar til: Matematik, haster virkelig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.