Matematik

Matematik areal af trekant, hjælp

06. december 2009 af Gaggleton (Slettet)

 For hvilke tal x kan x, x+1 og x+2 være sidelængder i en retvinklet trekant?
For hvilke tal x kan x , x+1 og x+2og være sidelængder i en vilkårlig trekant?

Jeg kan ikke besvare disse spørgsmål, og ville være glad hvis nogen kunne forklare dem for mig? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 i den første må du finde ud af for hvilke værdier x, x+1, x+2 (formoder at tallene er hele) det gælder at x^2 + (x+1)^2 = (x+2)^2

<=>

x^2+x^2+2x+1=x^2+4x+4

<=>

x^2 - 2x -3 = 0

og så løser du bare den...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 den anden kan siges at virke for alle værdier af x for x > 1


Svar #3
06. december 2009 af Gaggleton (Slettet)

 tusind tak!


Skriv et svar til: Matematik areal af trekant, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.