Matematik
bevis for 2.gradspolynomium
24. januar 2005 af
gumblix (Slettet)
Hej!
Jeg sidder med et bevis for et andengradspolynomium, hvor man skal bevise, at andengradspolynomiet er en parabel, der fremgår af parablen med ligningen y = ax^2 ved den parallelforskydning, der fører (0,0) over i blah blah.....
Mit problem er følgende:
I en udregning af 2.koordinaten viser min bog:
.......=c - (b^2/4a) = (4ac-b^2)/4a =....
-hvilken "regneregel" gør det lovligt, at plotte 4ac op i tælleren? :s
På forhånd TAK!
Jeg sidder med et bevis for et andengradspolynomium, hvor man skal bevise, at andengradspolynomiet er en parabel, der fremgår af parablen med ligningen y = ax^2 ved den parallelforskydning, der fører (0,0) over i blah blah.....
Mit problem er følgende:
I en udregning af 2.koordinaten viser min bog:
.......=c - (b^2/4a) = (4ac-b^2)/4a =....
-hvilken "regneregel" gør det lovligt, at plotte 4ac op i tælleren? :s
På forhånd TAK!
Svar #1
24. januar 2005 af Duffy
Du må gerne forlænge en brøk med et tal der ikke er nul. [Altså gange med det samme tal i både tæller og nævner]
Og 4a er ikke lig med nul, da a ikke er nul.
I en udregning af 2.koordinaten viser min bog:
.......=c - (b^2/4a) = (4ac-b^2)/4a =....
-hvilken "regneregel" gør det lovligt, at plotte 4ac op i tælleren?
Det dert sker fra første til andet lighedstegn er :
4a*c/4a - (b^2/4a) [så har du lavet fælles-nævner og kan sæøtte på fælles brøkstreg]
(4ac-b^2)/4a
Duffy
Og 4a er ikke lig med nul, da a ikke er nul.
I en udregning af 2.koordinaten viser min bog:
.......=c - (b^2/4a) = (4ac-b^2)/4a =....
-hvilken "regneregel" gør det lovligt, at plotte 4ac op i tælleren?
Det dert sker fra første til andet lighedstegn er :
4a*c/4a - (b^2/4a) [så har du lavet fælles-nævner og kan sæøtte på fælles brøkstreg]
(4ac-b^2)/4a
Duffy
Skriv et svar til: bevis for 2.gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
