Matematik

lineære sammenhæng hjælp haster

07. december 2009 af Yilmazer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven ser sådan ud:
En lineær sammenhæng, y1, går gennem punkterne (1,-3) og (5,9).
Bestem en forskrift for sammenhængen, y1.
En anden sammenhæng har ligningen
y2 = 3√x , x ≥ 0
 

hvordan løser jeg den ? jeg har svært ved mat :(   er der ikke nogen der er sød og hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2009 af 2008NH (Slettet)

a i y =ax+b finder du ved at sige:

9 - (-3) / 5 - 1 =

12 / 4 =

3

Nu kan du finde b ved at bruge et af koordinatsættene:

y = ax + b =

9 = (3*5) + b =

b = 9 - 15 = -6

Forskriften kommer så til at se således ud:

y = 3x - 6.

Den anden opgave forstår jeg ikke helt (!). Er det tredje rod eller er det 3 gange kvadratrod af x ???


Skriv et svar til: lineære sammenhæng hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.