Matematik

fsa problemløsning 2004

07. december 2009 af sørensørensen1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

har er et spørgsmål til en af jer derude :)  ..

ironman:

                                                    svømning 3800 m                                    cykling 180 km                   løb 42,2 km

tid                                                1 t. 5 min. 51 sek.                                     ..                                            4 t. 35 min. 46 sek.

fart                                               100 m på 1 min. 44 sek.                         29,5 km/t                              ..

gennemsnitlig puls                  159 slag/min.                                           142 slag/min.                      136 slag/min.

spørgsmålet: beregn Fredes gennemsnitsfart i km/t. for hele denne ironman.


Svar #1
07. december 2009 af sørensørensen1 (Slettet)

hov det står godt nok skævt, håber nogen kan læse det.


Svar #2
07. december 2009 af sørensørensen1 (Slettet)

glemte at skrive, at tabellen fremgår det, at frede løb 42,2 km på 4 t. 35 min 46 sek.


Svar #3
07. december 2009 af sørensørensen1 (Slettet)

er der ikke nogen der kan gider at hjælpe, skal aflevere det imorgen?


Brugbart svar (3)

Svar #4
07. december 2009 af Danner39 (Slettet)

Det er svært at beregne uden Fredes tid om at cykle


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Prøv og se om denne formel kan hjælpe dig

V = S / T

V = Hastighed

S = Strækning

T = Tid


Svar #6
07. december 2009 af sørensørensen1 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan jeg kan bruge den formel til det?


Svar #7
07. december 2009 af sørensørensen1 (Slettet)

cykelturen tog seks timer og et kvarter. det har jeg regnet ud i en opgaven før denne her. havde jeg helt glemt.


Brugbart svar (3)

Svar #8
08. december 2009 af Danner39 (Slettet)

Du kan for eksempel omregne dine tider T til sekunder (SI)

Ligeledes omregner du dine strækninger S til eksempelvis meter.

Hastigheden er, som det fremgår af #5, givet ved v=s/t (strækning pr. tidsenhed). Denne formel benytter du til udregning af gennemsnitshastigheden for hele Fredes Ironman.


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. februar 2011 af Jammo4 (Slettet)

I opgaven før som hedder

Beregn den tid, Frede i gennemsnit bruger pr.km, han løber.

Hvor frede løber 42,2 km på 4t 35min 46sek.

kan det passe at resultatet tilsidst er 6min 32sek?


Skriv et svar til: fsa problemløsning 2004

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.