Matematik

Funktionsanalyse

08. december 2009 af Studiestart123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Hej. Har brug for noget seriøs hjælp med at finde; nulpunkter, fortegnsvariation, monotoniforhold, ekstrema og vendetangenter for følgende funktioner; 

f(x)= 0,333x^3 - x^2 -3x

f(x)= -x^3 + 3x^2 -3x + 9

Nogle der kan finde ovenstående ting for disse funktioner? Derudover kunne det være dejligt, hvis i kort kunne beskrive, hvordan i gør det


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2009 af mathon

f(x) = (1/3)x3 - x2 - 3x = (1/3)x·(x2 - 3x - 9) = (1/3)x·(x-((3+3√(5))/2)·(x-((3-3√(5))/2)

f '(x) = x2 - 2x - 3

ekstrema kræver
                         f '(x) = x2 - 2x - 3 = 0


Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.