Matematik

Hjælp til opg. 4

09. december 2009 af HTL (Slettet)

Hej, nogle der kan hjælpe med denne opgave?

- udviklingen i prisen (i kr.) på en bestemt PC-taske har siden år 2000 kunnet beskrives ved funktionen p med forskriften P(x)= 235*1,04^x   Hvor x angiver antal år efter år 2000

a) forklar betydningen af tallene 235 og 1,04 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Isomorphician

235 er hvor meget tasken kostede i år 0 (2000).

1,04 = 104 % = 100 % + 4 %. 1,04 fortæller om hvor meget funktionsværdien stiger når x stiger med 1.


Skriv et svar til: Hjælp til opg. 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.