Matematik

(4+2x)5 = 70???

09. december 2009 af cllsLkh (Slettet)

Jeg har siddet meget længe med den, men jeg kan ikke finde ud af den.

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af NejTilSvampe

gang ind i parentesen først:

(4+2x)5 => 4*5 + 2x*5 => 20 + 10x = 70

træk 20 fra på begge sider.

10x = 70 - 20 => 50

del med 10 på begge sider

x = 50/10 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af mathon

(4+2x)5 = 70                                divider med 5

(4+2x) = 14                                   hæv plus-parentesen

4+2x = 14                                     subtraher 4

2x = 10                                         divider med 2

x = 5


Skriv et svar til: (4+2x)5 = 70???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.