Matematik

Hjælp! Monotoniforhold

10. december 2009 af phenomenon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg monotoniforhold for f(x) (1/3)x^3-2x^2-5x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

1) Find f'(x) 
2) Sæt f'(x)=0 
3) Løs den som en andengradsligning med :

a) D=b^2-4ac 
b) x=(-b+-kvadrat(D))/2a 

4) Finde ud af hvor grafen er aftagende og voksende. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af mathon

f '(x) = x² - 4x - 5

ekstrema kræver
 f ' (x) = x² - 4x - 5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 Jeg har lavet en lille udregning

Vedhæftet fil:udregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af mathon

...,som er særdeles brugbar :-)


Svar #5
16. juni 2010 af phenomenon (Slettet)

Mange Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Hjælp! Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.