Matematik

find x og y?

10. december 2009 af dkhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis tælleren i en brøk øges med 87 og nævneren med 1, er brøkens værdi 2. Hvis tællerens værdi mindskes med 6 og nævnerens værdi fordobles, bliver brøkens værdi 1/14 .
Bestem brøken.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

(t+87)/(n+1) = 2

              t + 87 = 2n + 2
              t - 2n = -85

(t-6)/(2n) = (1/14)
             
              t - 6 = (n/7)
              -14t + 2n= -84


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Har vedlagt mit forsøg.

Vedhæftet fil:udledningxogy.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2009 af mathon

    t - 2n = -85
-14t + 2n= -84                      ligningerne adderes

-13t = -169

  t = 13                                 som indsat i (t+87)/(n+1) = 2 giver

(13+87)/(n+1) = 2
100 = (n+1)·2
50 = n+1

n = 49


    brøk = (t/n) = (13/49)

...........

uanset metode


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Enig! :) 


Skriv et svar til: find x og y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.