Matematik

Enhedscirklen

10. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med enhedscirklen, og forståelse af opgaven, håber nogle kan hjælpe.

Bestem de vinkler i intervallet 8 [0;360], for hvilke tanv = 1.5. Tegn en skitse af situationen.

Jeg ved slet ikke hvordan man gør, håber nogle kan hjælpe ved at forklare. Har det overhovedet noget med enhedscirkelen at gøre, eller er jeg forkert på den ? Og hvordan skal situationen tegnes i GeoGebra.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Gøglerjohn (Slettet)

 Regnet i grader.

For at tegne det skal du først udregne vinklen der tilsvarer tan(v) =1,5 det gør du med arcustan (=tan^-1).

Du tager arctan(1,5)=56,3 grader

Men det egentlige trick i denne opgave er at tangens er farlig fordi tan(v) = tan(v+180)

Så derfor vil tan(v)=1,5 have flere løsninger. Du skal tegne 56 grader ind, men også 56+180 pga. den måde tangens virker. Det giver bedst mening at tegne det i enhedscirklen, så det var ikke helt forkert. Men programmet du snakker om kender jeg desværre intet til.


Svar #2
11. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Super tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af mathon

og som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=777669


Skriv et svar til: Enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.