IT

IT- lille opg.

25. januar 2005 af yepper (Slettet)
det drejer sig om følgende opg. hvori der er nogle spørgsmål der skal besvares. Her er blot et udsnit af opg. teksten. Håber I kan hjælpe med de 2 spørsmål........


Virksomheden råder idag over 13 pc'er med tihørende softwareprogrammer til styring af kunde-, vare- og lagerregistre. (virksomheden producerer og markedsfører el artikler.

Produktionsafd. og lageret/forsendelse kritiseres ofte for, at leveringstiden til kunderne ikke kan overholdes. Forsinkelserne skyldes ifølge dem, at ordrerne er for længe undervejs, og at det derfor er vanskeligt at planlægge produktionen.

De enkelte pc'ere fungerer som stand alone enheder, der er ikke er bundet sammen med henblik på data- og informationsudveksling. Pc'erne er anskaffet løbende inden for de seneste 3-8 år og opererer på forskel. styresystemer, hvoraf det ældste er Windows 95.

Softwaremæssigt er alle pc'ere forsynet med MS Office-pakken. Økonomiafdelingen arbejder med Sxapta. Der er tilsluttet en printer per pc. Som følge af den nuværende IT-konfiguration er der meget udveksling af papirdokumentation.

I øjeblikket er det kun sekretæren og driftøkonomen, der har glæde af adgang til Internettet. Men virksomheden ser en stigende fordel i et såvel salg og indkøb kan udnytte brugen af Internettet.

Styringsmæssigt ser virksomheden ledelse den største udfordring i at få etableret et samlet virksomhedssystem, hvor data og informationer kan udveksles på tværs af virksomhedens afdelinger.
Man forventer endvidere en stigende produktivitet ved indførelse af et nyt IT-system.

(Disse 2 spørgsmål er så stillet, som jeg har lidt svært ved at svare på) håber I kan hjælpe .........haster lidt ;-)1) en konsekvensanalyse af de væsentligste uhensigtsmæssigheder ved den nuværende IT-konfiguration.

2) Beskriv de service- og produktivitetsmæssige fordele, der kan opnås i den enkelte afdeling og samlet for virksomheden ved en mere optimal IT-løsning.


Svar #1
25. januar 2005 af yepper (Slettet)

please people.....help me.....

Skriv et svar til: IT- lille opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.