Biologi

Gærs vækstformer

11. december 2009 af hama2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har dette spørgsmål til en opgave der går mig virkelig på nerverne nu.

Hvad er gærs 4 vækstfaser?
Og betydningsfulde vækstfaktore for gær? .. 

Det ville være dejligt med nogle hurtige svar :) Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2009 af kokokas (Slettet)

Vækstfase for gær:

Nølefasen eller lagfasen: cellerne bliver større og producere mange enzymer og gør sig klar til deling. Varigheden varierer med mængden af gær.


Logaritmisk vækstfase (=eksponentiel vækstfase): Sker ved en ret linje og varigheden afhænger af fordoblingstiden (generationstiden), og af hvilken art det er. Grunden til at den stopper er blandt andet alkoholdannelse ved nedbrydning af kulhydrater.


Stationære fase (= ligevægtsfasen)(eftergæring): det tidsrum hvor der er ligevægt mellem antal døde og nyproducerede celler. Her starter produceringen af alkoholen også, da ilten næsten er sluppet op.


Dødsfasen (=nedgangsfasen)(eftergæring): retlinjet, varigheden bestemmes af halveringstiden, denne afhænger også af arten og ophobningen af stofskifteprodukter (alkohol).
 

vækstfaktorer: pH, temperatur, ilt, lys, sukker,


Skriv et svar til: Gærs vækstformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.