Matematik

finde lineær model???

11. december 2009 af k31l23l07 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave. den hedder:

Størrelsen af sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.

her kommer spørgsmålet så :

Bestem en lineær model, når der oplyses at befolkningstallet i 1911 var 1003076 og i 1950 var 1610123????


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2009 af Isomorphician

Du kender to punkter:

(x1, y1) = (11, 1003076)

(x2, y2) = (50, 1610123)

Du kan da bruge topunktsformlen:

(y - y1)/(x - x1) = (y2 - y1)/(x2 - x1)

Indsæt og reducer til formen y = ax + b


Svar #2
11. december 2009 af k31l23l07 (Slettet)

super kan det passe med jeg ender med at få : y= 39060747x + b? men hvad er b såå?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2009 af Isomorphician

(y - 1.003.076)/(x - 11) = (1.610.123 - 1.003.076)/(50 - 11) <=>

y - 1.003.076 = 15.565,31(x - 11) <=>

y = 15.565,31(x - 11) + 1.003.076 <=>

y = 15.565,31x + 831.857,62


Skriv et svar til: finde lineær model???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.