Erhvervsret

Pant i fast ejendom - Nogen som kan hjælpe?

12. december 2009 af Mus4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg vil gerne vide hvad man skal undersøge inden man køber et pantebrev og gøre efter aftalen er indgået og hvorfor?
 

Håber i kan hjælpe med et godt fyldigt svar :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det allerførste, man skal gøre, er at besigtige det, man køber pant i. Det er meget vigtigt. Her skal du tage en byggesagkyndig med, så du ikke køber pant i en forfalden rønne eller et skib, der ligger til ophugning et sted i Sydamerika. Når aftalen er indgået, så går man ned i sin bank (eller til sin advokat) og beder dem om at opkræve terminsydelserne.Så har man ikke ulejlighed med at rykke for dem. det betaler sig at overlade den slags til sagkyndige, især hvis mn han mnge pantebreve.


Svar #2
12. december 2009 af Mus4 (Slettet)

okay , men hvad nu hvis jeg køber 2 pantebreve på en fast ejendom ? hvad skal jeg undersøge inden?


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er lige meget, hvor mange du køber, rådfør dig med en ejendomsmægler eller byggesagkyndig. Jeg er bare bange for, at pantebrevskøb er en farlig forretning i dag. Du risikere at stå med værdiløse papirer, hvis ejendommen går på tvangsauktion, og dem er der nogel stykker for tiden med den ressession vi har. Så sæt du hellere pengene i banken, det gør vi


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. december 2009 af jeppesmoeller (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. december 2009 af jeppesmoeller (Slettet)

Du bør først og fremmest undersøge, om der er dækning for pantet i ejendommen, herunder om der er bedre prioriterede rettigheder.

Såfremt du køber et pantebrev, skal retten over den faste ejendom tinglyses for at få retsvirkning over for godtroende tredjemand og kreditorer.

Tinglysning skal foretages for at sikre din adkomst, hvis tinglysning ikke fortages vil tredjemand kunne ekstinkvere dine prioritetsrettigheder.

De almindelige aftale- og kontraktsretlige regler finder anvendelse, men disse har kun relation til din kontraktspart og ikke til tredjemand eller retsforfølgende kreditorer, hvorefter sikringsakt (tinglysning) er "tvingende" nødvendigt.

Generelt må man være agtpågiven når der handles pantebreve. Der kontraheres om en risiko. Størrelsen af denne varierer fra retsforhold til retsforhold, men prisen bør altid stå mål med den påtagne risiko


Skriv et svar til: Pant i fast ejendom - Nogen som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.