Matematik

Retningsvinkel for vektor

25. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)
Vektor a (-5,12)

Hvordan bestemmer jeg retningsvinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Vektoren a har x-komposant -5 og y-komposant 12. Disse danner sammen med a en retvinklet trekant. Indtegn eventuelt stedvektoren

(-5,12)

i et sædvanligt retvinklet koordinatsystem. Retningsvinklen er vinklen fra den positive del af x-aksen til vektoren a, med positiv omløbsretning mod uret.

//Singularity

Svar #2
25. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)

Så langt var jeg også nået, men når jeg sætter b(0,1) og sætter ind i formlen

Cos(v) = (a dot b)/|a|*|b|

Så passer det bare ikk

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Det skal passe. Vinklen v mellem standardbasisvektoren e = (1,0) og vektor a = (-5,12) findes, idet

a*e = -5

|a| = sqrt((-5)^2 + 12^2) = sqrt(169) = 13

|e| = 1



cos(v) = -5/13

hvoraf

v = arccos(-5/13) = 112.6198...grader

Får du ikke også samme gradtal for retningsvinklen for a?

//Singularity

Svar #4
25. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)

e = (1,0), ikk (0,1)... Tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2011 af yakwak (Slettet)

 skal man prikke eller gange , når man definere retningsvinkel for en vekotr????????


Skriv et svar til: Retningsvinkel for vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.