Engelsk

Hjælp til engelsk grammatik

13. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg har et problem i engelsk grammatik og jeg vil derfor vide, hvorfor ''der'' i nogle sætninger kan oversættes til ''there'' - i andre ikke.

Håber I kan hjælpe mig.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af Stygotius (Slettet)

 Du bliver nødt til at give nogle eksempler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2009 af Stygotius (Slettet)

 Man kan i hvert fald sig at "there" ikke fungerer som et relativpronomen på engelsk og altså ikke kan træde i stedet for det danske "som" / "der". Det hedder who/whom/which/that  -afhængigt af konteksten.

"There" betyder "dér" som  stedsadverbium eller det bruges som det danske såkaldte "situativ  "der" i f.eks.

"Der var mange mennesker i byen" eller f.eks. "Der er nogle som tror at....." 

Nogle englændere kan ikke finde ud af forskellen på  stavemåden af    "there"  =  "der"  og  "their" = "deres".

Den fejl laver selvfølgelig ingen af os, vel ?


Svar #3
13. december 2009 af sanoj122 (Slettet)

#2
 

tak for hjælpen det gjorde et plus for mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2009 af Stygotius (Slettet)

 det er jeg glad for.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af rakijovic

>>"Nogle englændere kan ikke finde ud af forskellen på stavemåden af "there" = 'der' og 'their' = 'deres'."

Ikke kun englændere; jeg har skam mødt skottere, walisere og nordirere der også tramper rundt i det. For slet ikke at tale om folk i andre engelsktalende lande.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Hjælp til engelsk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.