Samfundsfag

De Politiske Partier.

14. december 2009 af xlisahsivnielsen (Slettet)

Venstre
Socialdemokraterne
Dansk folkeparti
De koncervative
Det radikale venstre
Socialistisk folkeparti
Enhedslisten
Liberal alliance

- jeg skal placere, de forskellige partier, i de 3 grupper socialisme, socialliberalisme og liberalism.

- nogen som ved, hvor de forskellige skal placeres?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2009 af PernilleKn (Slettet)

Hejsa (igen, igen) xlisahsivnielsen :P

Altså, personligt, synes jeg det er en firkantet måde at dele det på.. men fx ved at benytte højre-venstre skalaen, kan det give dig en ide om, hvor patierne ligger.

RØD: Enhedslisten - SF - Socialdemokraterne - DF - Radikale Venstre - Venstre -Konservative - Ny Alliance. BLÅ

Dog skal du være opmærksom på, at denne skala kan diskuteres. da nogle vil mene at DF ligger længere mod BLÅ. Samtidig kan Venstre og Konservative også bytte plads. Dog mener jeg personligt at Venstre er en del mere RØDE end Konservative, da de ligger sig meget op af DF. - Men som sagt, dette kan diskuteres.

Grunden til at jeg netop ikke placere DF yderst til højre er fordi, at DF objektiv set.  DF er et langt mere socialt parti end de øvrige partier på højrefløjen. Men det ses, ofte at DF placeres tætter på BLÅ.
Jeg har placeret Liberal Alliance yderst ved BLÅ, dette skyldes deres meget neo-liberalistiske skattepolitik.

Men som sagt, er jeg ikke selv fan af at opdele patiernes synspunkter så firkantet, da deres syn jo ligger forskelligt, alt efter, hvilke mærkesager der tages op.

Venstre = vil nok kalde sig liberale, men tror de er mere socialliberale.

Socialdemokraterne = socialisme

Dansk folkeparti = socialliberalisme 

De koncervative = liberalisme

Det radikale venstre = socialliberalisme

Socialistisk folkeparti =socialisme

Enhedslisten = socialisme

Liberal alliance = liberalisme

Håber det kunne bruges.

- Pernille


Svar #2
14. december 2009 af xlisahsivnielsen (Slettet)

tusind tak, du har lige redet mit liv :D


Skriv et svar til: De Politiske Partier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.