Fysik

Toner i en flaske

14. december 2009 af 74 (Slettet)

Sammenhængen mellem frekvensen af den tone der fremkommer når man puster hen over en flaske og flaskens volumen er f=k/√V.

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor jeg skal afsætte 1/√V på x-aksen og f på y aksen for at vise at frekvensen stiger proportionalt med volumens fald.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af peter lind

En ret linie gennem (0,0) har ligningen y = k*x. Hvis du sætter y= f og x=1/kvrod(V) får du netop denne sammenhæng.


Svar #2
15. december 2009 af 74 (Slettet)

Det er meget fint, men min linje starter ikke i 0;0... hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af peter lind

Hvis linjen ikke går gennem (0;0 ) er det sandsynligvis måleusikkerhed.


Skriv et svar til: Toner i en flaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.