Matematik

stolpediagram

14. december 2009 af hejhej2190 (Slettet)

hvordan får man lommeregneren ( TI-85)  til at lave et stolpediagram?, i mit tilfælde skal jeg bruge det til noget med binomialfordeling .


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Nej, det vil jeg ikke tro, den kan. Skærmen er nok for lille til sådan noget. Kan du ikke lave det på en computer?


Svar #2
15. december 2009 af hejhej2190 (Slettet)

Hvordan gør jeg det ?

hvis n=1000 og p=0,65


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Hvad ville du bruge stolpediagrammet til?

For binomialfordelingen har vi formlen

hvor

 og X er den stokastiske variabel og P(X=k) angiver sandsynligheden for at få præcis k succeser i n forsøg; p er sandsynligheden for succes i det enkelte forsøg.

Du har et eksempel med n = 1000 og p = 0.65. Det giver følgende udtryk for sandsynligheden for k succeser:


Svar #4
16. december 2009 af hejhej2190 (Slettet)

Hvordan skriver man "!" på lommeregneren?


Svar #5
16. december 2009 af hejhej2190 (Slettet)

og lige pt..

Det giver jo et sygt tal ..

Hvis vi vil se hvad sandsynligheden er for 300 succeser . det giver jo 2,85 * 10 ^ - 112 . ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

Ja, det er korrekt. Sandsynligheden for 300 succeser er 2.86·10-112 ≈ 0.


Svar #7
16. december 2009 af hejhej2190 (Slettet)

ja men hvor mange succeser er der så en nogen lunde sandsynlighed for at få ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

 For et plot af sandsynlighedsfordelingen, se vedhæftede figur. Som det ses, så er sandsynligheden ikke særlig stor i det hele taget. Der er størst sandsynlighed for at få 650 succeser, men den er ikke særlig stor.

Vedhæftet fil:binomPDF.jpeg

Svar #9
16. december 2009 af hejhej2190 (Slettet)

ja det kan jeg godt se, hmm ..

 .. jeg har oprettet et andet spørgsmål, der har med det at gøre, du må gerne kigge på det og se om du evt kunne hjælpe? eller bare lad være med at svare :) og ellers tak for hjælpen med det andet.


Skriv et svar til: stolpediagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.