Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRPhjælp i kernefysik omkring Manhattan projektet

14. december 2009 af NGio (Slettet)

Hej :)

Jeg har et spørgsmål til min SRP.

Jeg har om kernefysik med henblik på atombomben og den forskning der tidligere forelå med Chadwick, Fermi, Frisch, Hahn, Strassmann, Joliot&Curie og Meitner.

Jeg er dog fået et spørgsmål, hvori jeg skal redegøre for de immigerede tyskers forskers motiver for at hjælpe amerikanerne for at lave atombomben under det såkaldte "Manhattan Projektet".

Er der nogle, der har en viden om, hvem der af tyske fysikere bidrog for amerikanerne, og hvordan de bidrog og hjælp til, eller bare om I kender alle de forsker, der deltog for USA?

Jeg ved, der var Albert Einstein, men ud over hans brev til USAs præsident - som var forfattet af Szilard og Wigner - ville han kun hjælpe med pga. nazisternes jødeforfølgelse. Kender I til andre tyskere, der deltog? :)

Jeg håber, I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Der var nogle tyske fysikerer der blev taget til fange, her i blandt Heisenberg, men han opdagede at Tyskland var langt bagefter med et atombombe projekt i forhold til USA.

Prøv at læse vedhæftede fil. Det er et brev af netop Heisenberg der beskriver det i større detalje.

Vedhæftet fil:Heisenberg. Ansvar.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2009 af my_lil (Slettet)

Eugene Wigner, var en vigtig person. Han var fra Ungarn, og tvunget ud af Europa under 2. verdenskrig, ligeså vigtig som Heisenberg var for Tyskland, var Wigner det for USA. Så vidt jeg ved, arbejdede Heisenberg for Tyskland. Han blev taget til fange af tyskerne under krigen, men senere løsladt igen. Han var vist tysk nationalist.

Selvfølgelig så de jødiske forskere ikke at Tyskland vandt krigen, og derfor hjalpte de USA med Manhatten projektet. Atombomben var jo årsagen til at Japan overgav sig, så den har spillet en stor rolle i krigen.


Svar #3
15. december 2009 af NGio (Slettet)

# 1.

Blev de taget til fange? I mange af mine kilder bliver der pointeret, at Heisenberg selv valgte at blive i Tyskland og arbejde for Hitler, til trods for denne hårdtnakket påstod, at han ydede modstand indefra ved at bremse atomforskningen for tyskerne, hvilket ikke helt passer.

#2. Ja, men det jeg oprindeligt bad om var om TYSKE forskere. Jeg er meget glad for du viser Wigner, men jeg har ikke så mange kilder om hans person omkring Manhattan Projektet. Har du nogle kilder, der beksriver hans arbejde for amerikanerne?

Tak for svarene forresten!


Skriv et svar til: SRPhjælp i kernefysik omkring Manhattan projektet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.