Fysik
Fysik - mekanik
26. januar 2005 af
Maria17 (Slettet)
Jeg har lavet to fysik-opgaver, men jeg er dog ikke helt sikker på at jeg har løst dem korrekt. Så det ville være dejligt hvis der var nogen der ville kigge på mine facits...
1)
En golfspiller kaster en golfkugle lodret op i luften med en hastighed på 2,8 m/s.
Hvor højt op i luften kommer golfkuglen?
0,40 m
Hvor lang tid går der, inden hun griber golfkuglen igen?
0.58 s
2)
En bil kører på en tør vej med hastigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s^2
Hvor lang tid går der, inden bilen standser?
6,67 s
Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?
66,67 m
Mvh. Maria
1)
En golfspiller kaster en golfkugle lodret op i luften med en hastighed på 2,8 m/s.
Hvor højt op i luften kommer golfkuglen?
0,40 m
Hvor lang tid går der, inden hun griber golfkuglen igen?
0.58 s
2)
En bil kører på en tør vej med hastigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s^2
Hvor lang tid går der, inden bilen standser?
6,67 s
Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?
66,67 m
Mvh. Maria
Svar #1
26. januar 2005 af Peden (Slettet)
1) Kan jeg ikke helt overskue pt. men tricket er at accelerationen hele tiden er lig med tyngdeaccelerationen.
2) Ser rigtigt ud
2) Ser rigtigt ud
Svar #2
26. januar 2005 af Maria17 (Slettet)
1)
ja, her gælder:
a = -g = -9,82 m/s^2
Jeg er mest i tvivl om det med tiden inden hun igen griber golfkuglen.
Hvis man har tiden det tager for at komme højst muligt op, som jeg har fået til 0,29, og så sige at det tager ligeså lang tid for den at komme ned, dvs:
0.29 s + 0.29 s = 0,58 s
??? Eller er det helt ud i skoven???
ja, her gælder:
a = -g = -9,82 m/s^2
Jeg er mest i tvivl om det med tiden inden hun igen griber golfkuglen.
Hvis man har tiden det tager for at komme højst muligt op, som jeg har fået til 0,29, og så sige at det tager ligeså lang tid for den at komme ned, dvs:
0.29 s + 0.29 s = 0,58 s
??? Eller er det helt ud i skoven???
Svar #3
26. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Det er korrekt, hvis du lige undlader at afrunde dine resultater i mellemregningerne.
1)
h = 0.40m (over afsendelsesstedet).
T = 0.57s (samlet tidsrum fra golfbolden slippes og til den gribes igen).
Du kan nemt regne dig frem til, at 'nedturen' varer lige så længe som 'opturen'.
'Frit fald' fra højden 0.40m:
h(t) = 0.40m - 1/2*g*t^2
Indsættes h(t) = 0, fås t = 0.285...s, altså samme varighed som 'opturen'. Den negative løsning (t=-0.285...s) bortkastes - det svarer til afsendelsestidspunktet.
//Singularity
1)
h = 0.40m (over afsendelsesstedet).
T = 0.57s (samlet tidsrum fra golfbolden slippes og til den gribes igen).
Du kan nemt regne dig frem til, at 'nedturen' varer lige så længe som 'opturen'.
'Frit fald' fra højden 0.40m:
h(t) = 0.40m - 1/2*g*t^2
Indsættes h(t) = 0, fås t = 0.285...s, altså samme varighed som 'opturen'. Den negative løsning (t=-0.285...s) bortkastes - det svarer til afsendelsestidspunktet.
//Singularity
Skriv et svar til: Fysik - mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
