Matematik

Hvordan udregnes rødder og potenser i brøker?

15. december 2009 af Pigemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som kan fortælle mig hvordan man fx reducerer 3√3 6√3

                                                                                                                 ^^^^ dette er en og samme opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

3(1/3)*3(1/6), så bruger du sætningen an*am = an+m så du får 3(2/6+1/6) = 31/2 = √3


Svar #2
15. december 2009 af Pigemus (Slettet)

Jeg siger mange tak. Hvordan vil du så regne denne ud: (3√2 * 4√2 * √10 * 5 * √5) / (√2 * √20) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det må du selv rode med, du skal bruge at an/m den m'te rod af a i n'te, kig i din bor, der står nogle eksempler


Svar #4
16. december 2009 af Pigemus (Slettet)

JEg siger tak Erik :)

Jeg tror jeg fandt ud af det.


Skriv et svar til: Hvordan udregnes rødder og potenser i brøker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.