Fysik

Bar til Pascal

26. januar 2005 af Lst (Slettet)
Jeg står her med 1023mm Bar.

Det skal jeg have lavet om til Pascal før min rapport kan fuldendes. Hvordan kan dette gøres?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2005 af Sofie18 (Slettet)

1 bar lig med 10^5 pascal...

Svar #2
26. januar 2005 af Lst (Slettet)

Kan det godt passe, at jeg skal bruge disse høje tal, når jeg regner med Gay-Lussacs 1. lov?

Skal også finde det absolutte 0-punkt.

Svar #3
26. januar 2005 af Lst (Slettet)

*******UPDATE*******

Hey...

Et nyt problem er opstået!

Jeg gjorde følgende:

Jeg udvælger herefter 3 forskellige tal, hvor jeg derved kan regne med frem til ligningen.

A = (43, 4000)
B = (51, 8000)
C = (64, 12000)

a = (Dy / Dx)

(A, B)

a = (Dy / Dx) = (4000 – 8000) / (43 – 51) = 500 [e]

(A, C)

a = (Dy / Dx) = (4000 – 12000) / (43 – 64) = 380,95 [e]

(B, C)

a = (Dy / Dx) = (8000 – 12000) / (51 – 64) = 380,95 [e]

Ved hjælp af min grafregner, fandt jeg frem til at ligningen blev:

Y = 373,88x + (-11694)

Disse tal er taget fra et skema, hvilket jeg lavede over forsøget.

Ved ikke hvordan jeg skal komme videre nu. Skal bevise det absolutte 0-punkt!

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

"p = 1023 mm bar"

Du mener vist 1023mbar (1.023bar).

#3: Man kan ikke bevise det absolutte nulpunkt. Hvis man har målt sammenhørende værdier af tryk (p) og temperatur (T), og man finder, at Gay-Lussacs 1.lov tilnærmelsesvist er opfyldt, giver det derimod mening at ekstrapolere til trykket p=0bar og herved bestemme en eksperimentelt baseret værdi for det absolutte nulpunkt.

//Singularity

Skriv et svar til: Bar til Pascal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.