Fysik

SRP:omvendt proportionalitet

15. december 2009 af ndm2300 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved at forstå, hvad omvendt proportionalitet lige præcis er. Nogen som ka forklare det


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af Lurch (Slettet)

Det er det omvendte af en proportionalitet :) Og hvad betyder det?

Når noget er proportionalt, har det formen

y = a*x,

y er proportional med x (a er en eller anden konstant). I praksis betyder det at hvis x bliver dobbelt så stor, så bliver y også dobbelt så stor (prøv at regn efter selv ved at indsætte nogle tal).

En omvendt proportionalitet har formen

y*x=a

hvor a er konstant.  Her er det omvendt af før. Hvis x bliver dobbelt så stor, så bliver y dobbelt så lille. Hvis a nu var 1, så

y*x=1

det gælder hvis x=1 og y=1. Hvis x nu var 2, så må y være 1/2 osv.


Skriv et svar til: SRP:omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.