Matematik

Trigonometriske sumformler

16. december 2009 af Jihee (Slettet)

Hej ...

Jeg står og har et problem. Jeg er ved at bevise sumformler i trigonometi, og er gået i stå.

Hvordan får jeg cos(π/2-(u-v)) til at give sin(u)*cos(v) - cos(u)*sin(v)  ?

Jeg ved:

sin(u) = cos(π/2 - u)

cos(u) = sin(π/2 - u)

cos(-u) = cos(u)

sin(-u) = -sin(u)

Nogen der kan hjælpe? det haster en del :)

På forhånd tak

// Jimmi


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:sumformler.doc

Skriv et svar til: Trigonometriske sumformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.