Matematik

Tjek + hjælp

16. december 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt usikker på den her:

Først skal der differentieres:

f(x) = (3/4)x4+x3-3x2+3

f'(x) = 3x3+3x2-6x   ?  

Så skal f'(x) = 0

3x3+3x2-6x = 0

x=-2

x=0

x=1 ?

Men er det så de lokale ekstrema?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af MacPhersson (Slettet)

Du har differentieret og sat =0 rigtigt.

dine x værdier angiver hvor der er ekstrema for funktionen - afhængigt af hvordan grafen ser ud kan dette både være lokale og globale ekstrema.

Har ikke lige selv en lommeregner ved hånden, men prøv at tegn den så kan du let se hvad der er lokal/globalt max/min


Svar #2
16. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Okay tak :D


Skriv et svar til: Tjek + hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.