Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Hjælp til metode

17. december 2009 af karenlykke87 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jame hej. Jeg har været inde og se "SRP-skabelonen" hvori der står at der skal være et metodeafsnit... jeg tænker at det skal handle noget om - mit eget tilfælde - hvorfor historie og Engelsk er en skide god kombo for at svare på min problemformulering.... nu sidder jeg bare og tænker hvad fanden skal jeg skrive således at jeg ikke får et helt afsnit der bare siger lirum larum...

Lidt hjælp og nogle gode pointer kunne være genialt:) thx


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af One_Smash (Slettet)

Halli hallo :P

Der skal ikke være metode med i SRP ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2009 af Gymnasiasten (Slettet)

Sådan har jeg ikke forstået det, at man skal uddybe metodevalget. Du skal vidst ikke reflektere over, hvorfor metoderne er relevante, men kort redegøre for, præcist hvilke du bruger. Der skal være en smule metode i SRP.

Jeg skriver også i historie og engelsk, og jeg har i min gjort rede for, hvad jeg præcist vil gøre i de tre taksonomiske niveauer: i redegørelsen undersøge mit emne med understøttelse af historiske citater, i analysen en humanistisk sagprosa-analyse, blandt andet af kommunikationssituationen i mit værk og en diskussion. Bare for at bruge mig selv som eksempel :) Men de store overvejelser over de væsentligste metoder: det har man ikke plads til i en indledning.


Svar #3
18. december 2009 af karenlykke87 (Slettet)

ja, men i den der SRP-skabelon der er lagt op her på siden er der et direkte afsnit der hedder metode? Og jeg er rimelig sikker på at min egen lære også sagde sidste år under SRPTO at der skulle være sådan et??


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2009 af Gymnasiasten (Slettet)

Ja, men i det afsnit er det, at du redegøre for, hvad du vil foretage dig på de taksonomiske niveauer i opgaven. Det, jeg mener, er, at du ikke skal gå ind og sige, hvorfor metoderne er brugbare i din sammenhæng, men bare redegøre for HVILKE metoder du har brugt. Så vidt jeg forstår, så forlanges metoderefleksion ikke, men bare et afsnit i din indledning, hvor du viser, at du godt ved hvilke metoder du skal arbejde med..


Svar #5
19. december 2009 af karenlykke87 (Slettet)

okay, så det eneste jeg skal kunne det er at sige at jeg redegøre når jeg jeg redegør, analysere når jeg analyserer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2009 af Gymnasiasten (Slettet)

Ja, og måske gerne uddybe det lidt, så du siger noget mere om, fx hvilken analysemetode du bruger, fx skønlitterær, faglitterær og mere specifikt.


Skriv et svar til: SRP - Hjælp til metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.