Fysik

Ellipsen

19. december 2009 af asd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået udledt denne ligning:

x2(1-e2)+2e2cx+y2=e2c2

og hvis y=√(1-e2)*y1

bliver ligingen x2(1-e2)+2e2cx+y12(1-e2)=e2c2

Hvordan forklarer jeg så at punktet (x,y1) ligger på en cirkel, og punktet (x,y) ligger på en ellipse?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2009 af MN-P (Slettet)

x2(1-e2)+2e2cx+y2=e2c2

og hvis y=√(1-e2)*y1

bliver ligingen x2(1-e2)+2e2cx+y12(1-e2)=e2c2

Jeg går ud fra at e og c er konstanter (du har ikke skrevet noget om dem)

x2(1-e2)+2e2cx+y12(1-e2)=e2c2    deler med (1-e2)

x2+2x(e2c)/(1-e2)+y12=e2c2/(1-e2) lægger [(e2c)/(1-e2)]2 til på begge sider

(x+[(e2c)/(1-e2)])2+y12=e2c2/(1-e2)+[(e2c)/(1-e2)]2

Cirkel med centrum i (x,y1)=(-[(e2c)/(1-e2),0) og radius  r=√e2c2/(1-e2)+[(e2c)/(1-e2)]2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2009 af mathon

et kort og præcist svar
fik du
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=782726

et lidt bredere svar
fik du ovenfor

et detaljeret - men omstændeligt -
får du nedenfor

Vedhæftet fil:ellipse_udledning_1.doc

Svar #3
16. maj 2011 af asd (Slettet)

waheheheheheh


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2011 af mathon

korrektion til Linket i #2
det sidste om cirklen skal naturligvis ændres, da e = 0 og således ikke med fordel kan bruges
på den beskrevne form.

cirklen er jo så enkel, fordi den kan beskrives som en mængde af punkter i konstant afstand fra centrum

                       (x-h)2 + (y-k)2 = r2

                       y = k ± √(r2- (x-h)2)


Svar #5
16. juni 2011 af asd (Slettet)

hm


Skriv et svar til: Ellipsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.