Matematik

Trigonometri - Hjælp velkommen

20. december 2009 af spoof (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der lyder som følgende:

Beregn Skalafaktoren og siderne af a1,b og b1

jeg har regnet a1 ud, da jeg allerede kendte a, men jeg kender hverken b, eller b1.

De kendte mål I trekanten er:

a=2

c=5

vinkel A = 200

Vinkel B1 = 700

skalafaktoren er 2.2

Så mit spørgsmål er, hvordan regner jeg b og b1 ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2009 af finnped (Slettet)

Vinkel C = 180 - ( 20 + 70 ) ⇔ Vinkel C = 90 o

Dvs, Trekant ABC er retvinklet...

Side b = √52 - 22 ⇔ Side b = 4,5825....

go jul...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2009 af finnped (Slettet)

b1 = b · 2,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2009 af mathon

a = 2
c = 5
vinkel A = 20º

trekanten har to løsninger
hvori en vinkel B1 på 70º
ikke indgår


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2009 af mathon

   a² = b² + c² - 2bc·cos(A)

   b² - (2c·cos(A))·b + (c²-a²) = 0

   b² - (2·5·cos(A))·b + (5²-2²) = 0

   b² - (10·cos(20º))·b + 21 = 0

vinkel C1 - spids:
                    b1 = 5,73555

vinkel C2 - stump:
                    b2 = 3,66137
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2009 af finnped (Slettet)

når der er en scalafactor, må der vel være tale om to ligedannet trekanter hvor vinklerne er ens?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2009 af mathon

   C1 = tan-1(c·sin(20º)/(b1-c·cos(20º))) = tan-1(5·sin(20º)/(5,73555 - 5·cos(20º))) = 58,8º (1 dec.)

    B1 = (180º-20º-58,8º) = 101,2º

   C2 = tan-1(c·sin(20º)/(b2-c·cos(20º))) = tan-1(5·sin(20º)/(3,66137 - 5·cos(20º))) = 121,2º (1 dec.)

    B2 = (180º-20º-121,2º) = 38,8º
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2009 af mathon

#5

    uden tegning og originaltekst er det ikke til at analysere nærmere


Skriv et svar til: Trigonometri - Hjælp velkommen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.