Fysik

Bølger det haster

24. december 2009 af Ahmeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan i godt se om det jeg har lavet er rigtigt

<span style="font-family:"Arial","sans-serif"; color:black">Den lyder sådan her:</o:p>

<span style="font-family:"Arial","sans-serif"; color:black">Pigen måler bølgelængden til 0,7 m og iagtager 9 bølgetoppe passere sine ben på 1 minut.</o:p>

<span style="font-family:"Arial","sans-serif"; color:black">Så skal jeg begrene vandbølgens frekvens?</o:p>

T er tiden for én bølgelængde = én svingning</o:p>

<span style="font-family:"Arial","sans-serif"; color:black">9 bølgetoppe betyder 8 bølgelængder</o:p>

<span style="font-family:"Arial","sans-serif"; color:black">frekvensen
                   <span style="font-family: "Arial","sans-serif"">f = 8/(60 s) = (2/15) s-1 = 0,1333 Hz</o:p>

<span style="font-family:"Arial","sans-serif"; color:black">                   v = λ·f = (0,7 m)·(0,1333 s-1) = 0,09333m/s = 9,33 cm/s</o:p>


Skriv et svar til: Bølger det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.