Matematik

isolere y i andengradsfunktion

30. december 2009 af v-scharff (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med at isolere y i denne her.. Ved godt det bliver en 2. gradsfunktion, så der altså kommer 2 funktioner, men de der x'er forvirrer mig lidt:
y^2 - 2614 + x^2 +100 - 20mm*x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2009 af mathon

y2 - 2614 + x2 + 100 - 20x = 0

y2 = -x2 + 20x + 2514

    y = ±√(-x2 + 20x + 2514)         10-√(2614) ≤ x ≤ 10+√(2614)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2010 af MN-P (Slettet)

For at det skal være en funktion skal der til en x værdi svare en og kun en y værdi. Dette er ikke tilfældet her, det er altså ikke en funktion, men en ligning med to ubekendte.

Jeg ved ikke hvor udtrykket kommer fra eller om du har endnu en ligning med de to ubekendte. Det undre mig at du har enhed på x altså mm. Hvor stammer det fra?

y2 - 2614 + x2 +100 - 20mm*x = 0


Svar #3
04. januar 2010 af v-scharff (Slettet)

Det er lige meget nu.. Har fundet ud af det. Ellers tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: isolere y i andengradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.