Matematik

Reducer brøk

31. december 2009 af PeterKrzJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal reducere dette udtryk. Ville påskønne et forslag.

(4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Omskriv tælleren til (2a-b)2 og sæt 2 udenfor en parentes i nævnrern 2(2a-b), så kan du forkorte


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Husk også at skrive nævneren forskellig fra 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. december 2009 af Andersk23 (Slettet)

a-b/2
eller
1/2 (2 a-b)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. januar 2010 af KarlHagen (Slettet)

(4a2-4ab+b2)/(4a-2b)
= (2a-b)2/{2(2a-b)}
= (2a-b)/2
= a-b/2


Svar #5
02. januar 2010 af PeterKrzJ (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2010 af hansssemand (Slettet)

hvor bliver de -4ab af? det forstår jeg ikke /:


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.