Matematik

Skæringspunkt

02. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

En cirkel har centrum i punktet c (3,-2) og radius 5.

Hvordan finder jeg koordinatsættet til cirklens skæringspunkt med koordinatsystemets andenakse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Cirkelens ligning er

(x-3)²+(y-(-2))²=5²

På koordinatsystemets andenakse er x=0 indsæt dette i formelen og find de to y-værdier

(0,2) og (0,-6) ses umiddelbart af en tegning


Svar #2
02. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

hm... hvorfor er x = 0 i andenaksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2010 af mathon

alle punkter på y-aksen har koordinatsæt (0,y)

skæring med y-akse:
                  
                    (0-3)2 + (y+2)2 = 52  og  x = 0

                     9 + (y+2)2 = 25

                     (y+2)2 = 16

                      y+2 = ±4

                      y = -2 ± 4

                      S1(0,-6)      S2(0,2)


Svar #4
02. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

ok tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.