Matematik

Y=A+cY hvorfor bliver det Y=(1/(1-c)*A?

04. januar 2010 af somokl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med en formel til eksamensforberedelse i nationaløkonomi, men der er nogle former hvor jeg ikke kan forstå udregning

Y=A+cY

eller

Y(1-c)=A

Ved at dividere begge sider med 1-c får vi nu

Y=(1/1-c)*A

Eftersom vi skal isolere Y, så forstår jeg ikke at vi kan "erstatte" cY med 1-c?

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af Isomorphician

Y = A + cY

Træk cY fra på begge sider:

Y - cY = A

Sæt Y uden for en parentes:

Y(1 - c) = A


Skriv et svar til: Y=A+cY hvorfor bliver det Y=(1/(1-c)*A?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.