Fysik

kasteparablen

05. januar 2010 af camillaa23 (Slettet)

Antag, at du ser en genstand,som bevæger sig i et skråt kast, som starter i (0,0). Genstandens x y- koordinater er da givet ved følgende ligninger som funktionen af tiden t:

x= V0x*t^2

y= - 1/2*g*t^2+v0y*t

a) vis, at ligningen for banekurven er følgende:

 Y=-g/(2*v^2 0x)*x^2+v0y/v0x*x

NOGLE DER KAN HJÆLPE ,FORSTÅR DET NADA


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Er du sikker på at du har skrevet rigtigt

x=Vox*t  ⇒ t=x/Vox indsættes nedenfor

y=-1/2*g*t2+voy*t

y=-1/2g*(x/Vox)2 +x*Voy/Vox =

-g*x2/(2*Vox2)+x*Voy/Vox


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Skriv et svar til: kasteparablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.