Matematik

bestemmelse af konstant

06. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle :)
 

jeg har følgende opgave som jeg håber der er en der vil hjælpe mig med:

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+6x^2+k,hvor k er et tal
 

a) Bestem de værdier af tallet k, for hvilke grafen for f har netop to skæringspunkter med førsteaksen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

dvs
         netop ét lokalt minimum = 0
eller
         netop ét lokalt maksimum = 0


Svar #2
06. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

altså k skal være 0?
 

eller hvordan kan man skrive det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2010 af mathon

f '(xo) = 3x2 + 12x = 3x(x + 4) = 0

monotoniforhold:
for x<-4 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for -4<x<0 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 

dvs
        lokalt maksimum for x = -4 ⇔ f(-4) = (-4)3+ 6·(-4)2+ k = 0
        lokalt minimum for x = 0     ⇔ f(0) = (0)3+ 6·(0)2+ k = 0


Skriv et svar til: bestemmelse af konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.