Fysik

Radioaktivitet og halveringstid!

06. januar 2010 af deol (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej med jer,

Jeg har trukket et spørgsmål i fysik til eksamen, som jeg meget gerne vil have hjælp i - håber der er nogle kloge hoveder derude!

Overemnet er Radioaktivitet, men jeg skal også komme ind på:

Kernepartikler, henfaldstyper, aktivitet, halveringstid. 

Hvis der er nogle, der kunne hjælpe (og det kan være alt), så vil jeg være så meget taknemmelige!

 Mvh en elev fra Nærum Gymnasium. 


Svar #1
06. januar 2010 af deol (Slettet)

HELP 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2010 af mathon

   A = Ao·(1/2)t/T½


Svar #3
06. januar 2010 af deol (Slettet)

Kan du evt. uddybe  det en smule?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2010 af mathon

A = Ao·(1/2)t/T½ = Ao·((1/2)1/T½)t = Ao·at
med
                                                   a = (1/2)1/T½
 


Svar #5
06. januar 2010 af deol (Slettet)

Tak!

Nogle der kender nogle gode hjemmesider? Hvis der en, der virkelig vil sætte sig igennem og skrive noget godt og brugbart, så takker jeg fra hjertet af! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2010 af hell3417 (Slettet)

Find dine eksperimenter frem og tag udgangspunkt i et eller to af dem til fremlæggelsen. Og kig hellere i din fysikbog i stedet for at bruge en masse tid på at google.

Godt råd: Lad være med at have alt for meget skrevet ned. Hold dig til at medbringe stikord til fremlæggelsen.


Svar #7
06. januar 2010 af deol (Slettet)

Har hørt at de ville være godt at indrage noget fra hverdagen og reflekterer, kan du komme på noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2010 af hell3417 (Slettet)

Kulstof-14 metoden, den er nok ikke ligefrem fra hverdagen, men anvendelse i praktis og passer perfekt med halveringstid. Eller du kunne komme ind på, at Seltin er svagt radioaktivt, da det er KCl og ikke NaCl og naturligt forekommende kalium indeholder en lille %-del af en radioaktiv isotop (Seltin er en erstatning for almindeligt køkkensalt, som man kan bruge, hvis man ikke vil have for meget salt i maden).

Helt ærligt ville jeg ikke bruge tid på at finde ekstra stof, men koncentrere mig om pensum. Kom ind på alle stikordene (ikke nødvendigvis lige meget.. der er intet galt i at vælge ud) så skal det nok gå fint.


Skriv et svar til: Radioaktivitet og halveringstid!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.