Matematik

diff: f(x)= (3x+5)^6?

06. januar 2010 af HBFreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Funktionen skal differentieres..

Jeg ved, at den er liniær og sammensat..

Help :(

Kh
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af 4real (Slettet)

Sættes

F(x) = x^6 og g(x) = 3x+5,

da er

D [ F(g(x)) ] = 18(3x+5)^5,

hvor vi har anvendt at

D [ F(g(x)) ] = F'(g(x)) * g'(x).


Svar #2
06. januar 2010 af HBFreak (Slettet)

 1000 tak :)


Svar #3
06. januar 2010 af HBFreak (Slettet)

 synes dog det er lettere, at dele det op og reducere efterfølgende :)

f(x)= x^6          f'(x)= 6x^5

g(x)= 3x+5      f'(x)= 3

det indsættes i ligningen: D [ f(g(x)) ] = f'(g(x)) * g'(x) = 
= 6x^5(3x+5)*3

og reduceres til= 18(3x+5)^5...

just a thought !

kh


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2010 af 4real (Slettet)

6x^5(3x+5)*3 = 18(3x+5)^5 ?


Skriv et svar til: diff: f(x)= (3x+5)^6?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.