Matematik

Monotoniforhold

07. januar 2010 af bitsjunior (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har følgende opgave

angiv monotoniforholdene for f(x)=x-ln(x)+1. Bestem derefter Vm(f).

Jeg er lidt blank på det her, men jeg har fundet ud af følgende:

f'(x)=1-(1/x)

Derefter skal jeg sætte

f'(x)=0

udfra det finder jeg ud af at

x=1

Men så går jeg i stå, hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af Isomorphician

Da f'(x) = 0 kun har én løsning må x = 1 være globalt ekstremum for grafen.

Afgør om det er et maksimum eller minimum. Funktionsværdien i ekstremumspunktet er enten den nedre eller øvre grænse for værdimængden.


Svar #2
07. januar 2010 af bitsjunior (Slettet)

hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2010 af Isomorphician

Find enten funktionsværdier for f(x) for x-værdier der er hhv. mindre end og større end 1. Hvis begge funktionsværdier er enten større end eller mindre end funktionsværdien i x = 1, så kan du afgøre om der er tale om et minimum eller maksimum.


Svar #4
07. januar 2010 af bitsjunior (Slettet)

Jeg har forsøgt mig frem, det bliver hvad jeg aflevere. mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.