Matematik

hjælp til matematik opgave.

07. januar 2010 af immergail (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ib har købt en ny cylinderformet el-kedel, den har en radius på 6 cm. Han vil sætte et mærke på siden, så han hver gang kan koge vand nok til fylde sin kugleformede te-kanden med radius 8cm helt til randen.

• Hvor meget te kan der være i te-kanden?

• Hvor højt skal mærket sidde på el-kedelen? (Opstil først en ligning)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af keg (Slettet)

Først finder du Vte-kande=4/3*π*r3 =Vel-kedel

Vel-kedel=π*r2*h

nu er der kun h som den ubekendte og som du skal finde


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

4 * pi * r ^ 3 / 3

4 * pi * 8 ^ 3 / 3 = 2.144,66 cm ^ 3

pi * r ^ 2 * h

pi * r ^ 2 * h = 2.144,66 cm ^ 2

Højde: 19 cm


Svar #3
07. januar 2010 af immergail (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp til matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.