Fysik

Bølger

07. januar 2010 af Dumpappen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa...

en fra min klasse anbefalede mig at prøve at bruge denne side, så håber på at kunne få noegt hjælp ..

og mange tak på forhånd! (:

Bølgelængderne for violet lys ligger mellem ca. 380 nm og 470 nm.
Lys bevæger sig med farten 3,00 * 10^8 m/s

også er det at jeg skal beregne de tilhørende frekvens?
hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af mlaslas (Slettet)

 Der tager du bølgelængde - lamda, og divider med lysets hastighed

f=c/lamda


Svar #2
07. januar 2010 af Dumpappen (Slettet)

Er du ikke sød at forklare det lidt nemmere, for har rigtig svært ved det :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2010 af mlaslas (Slettet)

Formlen for frekvensen : f= c / lamda

Du har dine oplysninger og dem sætter du bar ind i formlen, men husk at lave lamda om til 10^-9 så du få den rigtige enhed bag det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2010 af mathon

violet lys med bølgelængden λ = 380 nm = 380·10-9 m
med
  frekvensen f = (3·108 m/s)/(380·10-9 m) = 7,895·1014 s-1 = 7,895·1014 Hz = 789,5·1012 Hz = 789,5 THz
 

violet lys med bølgelængden λ = 470 nm = 470·10-9 m
med
  frekvensen f = (3·108 m/s)/(470·10-9 m) = 6,383·1014 s-1 = 6,383·1014 Hz = 638,3·1012 Hz = 638,3 THz

frekvensen for violet lys ligger mellem ca. 638 THz og 790 THz


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.