Matematik

HJÆLP..

08. januar 2010 af jannieboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, sidder her og laver en matematik aflevering,
som jeg volder store problemer med.

Kan ikke omformulere de stillede spørgsmål i
afleveringen, derfor har jeg valgt at tage et billede
af dem - og håbe en eller flere personer kan
fortælle mig hvordan de skal regnes ud.

Mvh. Jannie

Vedhæftet fil: DSC00028.JPG

Svar #1
08. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Kan se billedet er meget stort, men alt i alt står der:
Indtegn følgende funktion:

f(x) { x + 1    for x < 0
        6 - 2x   for 0 < x < 4
        -4         for x > 4

A) Bestem f(-2), f(0) og f(5)
B) Løs ligningen f(x) = -4


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2010 af Isomorphician

Du skal finde ud af i hvilket af de givne intervaller hhv. -2, 0 og 5 ligger i.

Hvis du fx skal finde f(-2), skal du benytte f(x) = x + 1, da -2 ligger i intervallet x < 0


Svar #3
08. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg skal løse den :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2010 af Isomorphician

Ved f(-2) sætter du -2 ind på x's plads i f(x) = x + 1


Svar #5
08. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Ok, skal jeg så også bare sætte 5 ind på x'ets plads?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2010 af Isomorphician

Ja, hvis du skal finde f(5). Husk det rigtige interval.


Svar #7
08. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Kommer ligningen til at se sådan: "f(-2)=x+1" eller "f(x)=-2+1" ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2010 af Isomorphician

f(-2) = -2 + 1


Svar #9
08. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Nåe, okay :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. januar 2010 af mathon

f(x) = -4

       mulige delløsninger
                                 x + 1 = -4 ∧ x<0
                                 x = -5 ∧ x<0
                                 x = -5


                                 6 - 2x = -4 ∧ 0 < x < 4
                                 3 - x = -2 ∧ 0 < x < 4
                                 x = 5 ∧ 0 < x < 4      
                                 ingen løsning da begge udsagn ikke er sande


                                 -4 = -4 ∧ x > 4
                                  x>4
 

samlet løsning
                       f(x) = -4 for x = -5 ∨ x > 4


Svar #11
08. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, begge :-)


Skriv et svar til: HJÆLP..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.