Fysik

Opdrift på luftskib

09. januar 2010 af Zaphbeebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Følgede informationer er givet i denne opgave:

Et luftskib på 1330 kubikmeter (udregnet til 1330000 Liter) er fyldt med helium. trykket både indenfor og udenfor er ca 101,3 kPa (udregnet til ca 1 atmosfæres tryk) og temperaturen er 19 grader celsius (udregnet til 292.15 Kelvin grader).

Heliums molmasse er 4g/mol og for luft er den 29 g/mol

I den første del af opgaven udregnede jeg vha. idealgas loven massen af helium til at være lig : 221,9 kg.

dog forvolder anden del af opgaven mig problemer idet den stilles: "hvor stor er opdriften på luftskibet?"

nogen der kan hjælpe ved at pege mig i den rigtige retning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af mathon

ρluft = p·M/(R·T) = (101,3·103 Pa)·(0,029 kg/mol) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))·(292,15 K)) = 1,20939 kg/m3

Fop = V·ρ·g = (1330 m3)·(1,20939 kg/m3)·(9,82 m/s2)

.....................

J = N·m = (N/m2)·m3 = Pa·m3

kg·m/s2 = N


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af peter lind

Opdriften på luftskibet er tyngdekraften på mængden af den luft den fortrænger altså massefylden af luft gange rumfang af luftskib gange tyngdeaccelerationen. Desuden er luftskibet påvirket af  tyngdekraften = 221,9 kg + masse af yderlige dele af luftskibet gange tyngdeaccelerationen.


Skriv et svar til: Opdrift på luftskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.