Matematik

Find forskrift for f - hjælp?

10. januar 2010 af Neeluh (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.. er igang med en opgave, hvor jeg skal finde forskriften for f - jeg kan bare ikke huske hvordan jeg gør!!

opgaven lyder:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(4) = 3 og f(6) = 27.
Bestem forskriften for f .

Det jeg har indtil videre: jeg skal bruge formlen y = b * ax ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Jo. Indsæt dine to punkter i to ligninger af formen y=ba^x. Herefter dividerer du ligningerne op i hinanden, så b'erne forsvinder. Se derefter selv om du kan komme videre. Ellers skriv igen!


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af Maya90 (Slettet)

Kan du uddybe hvordan man skal gøre?


Skriv et svar til: Find forskrift for f - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.