Dansk

Løsningen på alle dansk+eksamensproblemer

11. januar 2010 af JaneSW (Slettet)

Hej Alle 

Hvordan dansk og danskeksamen bliver en dans på roser!

Hermed løsningen på alle eksamensproblemer! DET PASSER!

Jeg har fundet en lille super-bog som hedder "Greb om analysen". Den har en analysemodel til ALLE slags tekster og også til film, kortfilm, musikvideoer, billeder - simpelt hen det hele samlet under et!

Med den i tasken kan det ikke gå galt!

Den har også noget om symboler, farver, fortællervinkler og alle de modeller og man kan få brug for. Det hele er samlet i en lille bog! Tror den koster omkring 100 kr. 

Den kan bruges hele vejen op i gymnasiumet og handelsskolen som jeg ser det!

Mange hilsner

Jane Schaumburg-Wessel


Svar #2
11. januar 2010 af JaneSW (Slettet)

 Hej Jeppe

Kan man få den gratis? Eller mener du bare at man kan få alle enkeltdelene gratis på nettet? Det har du nok ret i, men der er nu rart at have en lille samlet "ting" med det hele i, i stedet for en masse papirer som fylder og som er i kaos. Her kan man bare slå op i et stikordsregister. Jeg synes det er billigt for den nemhed og det overblik der giver. 

Jane 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2010 af Moderatoren

Det er det. Men se på mit link. Der ligger spandevis af analyse modeller herinde.


Svar #4
11. januar 2010 af JaneSW (Slettet)

Hej Jeppe

Du har ret! MEN skal man lige bruge symbolikken på farven lille kan man lige bladre om og se det. Man kan også lige følge en checkliste over de ting man skal huske inden man afleverer skriftligt arbejde. Eller lige checke op på kommareglerne. Eller kigge hvad man skal være opmærksom på ved et interview. Det er der det hele og meget mere til. Man kan naturligvis selv sammenstykke alt dette i en stor uhandy mappe, men det bliver noget rod, som ikke er 100 kr værd. 

Jane


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2010 af JJ-cool (Slettet)

analysemodeller kræver trods alt, at man kan tænke og selv se de relevante elementer i en tekst. Kan man ikke det, hjælper en nok så fin model ikke et hammerslag - taler blot af erfaring som mangeårig eksaminator og censor.

En model kan også vbære en hæmsko for andre og nye aspekter, der ikke fremgår af en analysemodel.

Min tommelfinerregel er, at elever skal indlde deres forberedelsestid med at bruge de relevante begreber og metoder, men derudover skasl lade fornuften råde og ikke blindt lade sig ledfe af en eller anden model - detr føer sjældent tl noget fornuftigt


Svar #6
11. januar 2010 af JaneSW (Slettet)

 Hej JJ-cool.

Analysemodeller skal, som du siger, bruges som retningslinjer og noget man kan støtte sig til. Det kan let blive for firkantet hvis man følger dem stramt. Jeg synes nu det er rart at have et udgangspunkt når man kaster sig over en tekst. Kan i øvrigt se at forfatteren af bogen jeg nævner ovenfor skriver noget af det samme du siger først i bogen.

Jane 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2010 af JJ-cool (Slettet)

ok
undskylder de mange slåfejl


Skriv et svar til: Løsningen på alle dansk+eksamensproblemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.