Fysik

Henfaldskonstant/halveringstiden!

11. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

Hvordan beregner vi halveringstiden t½..vi ved det er noget med henfaldskonstanten MEN hvordan?....

Det eneste vi får oplyst er hældningen som svare til 0,89 (:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

t½=ln(2)/k


Svar #2
11. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

mange tak. men hvor skal vi placer hældningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Jeg er ikke helt med på, hvad du mener med hældningen :o


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Jeg er måske med nu.
Kan det passe, at I har en graf, for hvilken hældningen a=-0,89 (grafen er faldende), og at det er grafens halveringstid, I skal bestemme?


Svar #5
11. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

ja! lige præcis!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2010 af mathon

                A = Ao·e-kt

                log(A) = log(e-kt) + log(Ao)

                log(A) = -(k·log(e))·t + log(Ao)

hvilket i semilogaritmisk afbildning giver
en ret linje

                 Y = -a·t + B

hvor
                -a = -0,89

                -k·log(e) = -0,89
             
                 k = 0,89/log(e) = 2,0493

                 = ln(2)/k = ln(2)/2,0493 = 0,338236
               

              


Skriv et svar til: Henfaldskonstant/halveringstiden!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.