Matematik

Isolering af Q

11. januar 2010 af tutsinuts (Slettet)

Skal isolere Q i følgende formel: y^2=Q*x-Q*a+k

Og har gjort det på følgende måde: y^2=Q*x-Q*a+k<=> y^2-k=Q*x-Q*a<=> y^2-k/x=Q-Q*a<=> y^2-k/x*a=Q-Q
Ved ikke hvordan -Q kan komme væk :s
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Det smarteste er at starte med at sætte uden for parantes:

y2=Qx-Qa+k=Q(x-a)+k 
<=>
Q=(y2-k)/(x-a)


Svar #2
11. januar 2010 af tutsinuts (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Isolering af Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.