Tysk

rettelse af stil :)

13. januar 2010 af spørg mig (Slettet)

hej alle sammen jeg har skrevet en lille stil, som jeg meget gerne vil have rettet inden jeg aflever den. er der nogen som vil hjælpe?

her er stilen:

Ich will am diesen punkten durchkommen; Franz Beckenbauers Karriere als Spieler und als Trainer, Franz Beckenbauers Private leben, warum die Presse und der Volk nennen Franz Beckenbauer Kaiser Franz,
und schliesslich Franz Beckenbauers Lieblings Club FC Bayern München.

Warum ich habe dieses Thema gewählt?
Ich habe dieser thema gewählt, weil Franz Beckenbauer, oder mit seiner Spitzname Kaiser Franz, ein richtig gute Fussballspieler war, und er hat Könige-status in Deutschland.
Er hat auch mit FC Bayern München, Hamburger SV, Die Deutsche Nationalmannschaft und mit dem Amerikanischen team New York Cosmos viele pokale gewonnen.

Franz Beckenbauers Karriere
Kaiser Franz ist am 11 September 1945 in München geboren. Kaiser Franz war ein auf die grösste Fußballspieler in Deutschland, und auch in die welt. Er war zwei mal Europas Fussballer des Jahres, und er hat mit Deutschland die Weltmeisterschaft und Europameisterschaft gewonnen. So Kaiser Franz war wirklich ein gute Fussballspieler.

Kaiser Franz hat auch ein Karriere als Trainer, wo er Trainte die Frankreiche team Marseille, Die West Deutsche Nationalmannschaft und natürlich FC Bayern München.
Als Spieler und als Trainer geführt Kaiser Franz Deutschland zu die Weltmeisterschaft, so er war und ist immer noch ein Liebling in Deutschland.

Seinen Sportlichen Höhepunkt als Spieler feierte er in 1974, als er mit der Deutschen Nationalmannschaft den Weltmeistertitel mit 2:1 Toren gegen die Niederlande errang.

Privatleben
In seiner Private leben, hat Kaiser Franz mit 3 Frauen verheiratet sein mit, und er hat mit dieser 3 Frauen 4 Kindern.
Als Kindern, Franz Beckenbauer wuchs op, in die Kriegschlagte Deutschland, so etwas ein sehr schwer Kindheit.
Als Junge, Gebildete Franz er als Krämerladen, als seine Vater.

Genau Kaiser Franz ist Golf gespielen, als mich, und Franz haben ein Golf-Handicap auf 7. Ich habe ein Handicap auf 8,4, so Franz ist zum Golf besser dann mich.

Warum „Kaiser Franz“
Die Deutsche volk namens Franz Beckenbauer Kaiser Franz, weil eine Zeitung in eine Artikel nähmte Franz Beckenbauer als das. Und genau Franz Beckenbauer und das ganze Deutschland nenne Franz Beckenbauer, Kaiser Franz.
Die artikel nähmte Kaiser Franz als das, weil er war ein Kaiser oder ein König in die Abwehrspieler, und er war auch ein sehr gute Zustand.

FC Bayern München
Als ich sagte an Anfang, ist Kaiser Franz' Lieblings club; FC Bayern München. Als er Anfing Fussball zu spielen, spielte er in SC München. Aber FC Bayern München schnell bekam ein Auge auf ihn, und er spielte seine erste Kampf für FC Bayern München in 1964, und seitdem war FC Bayern München Kaiser Franz' Liebling Club.

Bayern München ist ein deutscher Fußballverein mit Sitz in München, die Hauptstadt von Bayern.

Der Club hat den Weltpokal gewann zweimal, einmal den UEFA-Pokal und die UEFA Champions League viermal die Deutsche Meisterschaft 21-mal und die deutsche Cup 12-mal abgerufen.

Bayern München hat auch afdelingern für Schach, Handball, Basketball, Gymnastik, Kegeln und Tischtennis.

Der Verein wurde 1900 gegründet und gewann seine erste Meisterschaft im Jahr 1932 und hat die Leistung 20 mal wiederholt. Im Jahr 1974 gewann der Verein den Europapokal der Landesmeister (heute Champions League), die Bayern getan haben 4 times in total. Der Verein, aber in diesem Zusammenhang am berühmten Zusammenbruch im Jahr 1999, die warf im Finale gegen Manchester United ein 1-0-Transfer weg, indem sie die Vereinten zwei Treffern in Überstunden erinnert.

Die deutsche Mannschaft aus München wird auch als "der deutsche Rekordmeister", wie sie öfter als alle anderen deutschen Teams gewonnen.

Tusind tak til at du tog dig tid til at læse mit indlæg.. og på forhånd tak til dem der vil rette den :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2010 af givlos (Slettet)

Her er hvad jeg lige hurtigt kunne nå at rette

Ich möchte die folgenden Punkte bearbeiten :

Franz Beckenbauers Karriere als Spieler und als Trainer,

Franz Beckenbauers Privatleben,

warum die Presse und das Volk Franz Beckenbauer Kaiser Franz nennen,
und schliesslich Franz Beckenbauers Lieblings Club, FC Bayern München.

Warum  habe ich dieses Thema gewählt?
Ich habe dieses Thema gewählt, weil Franz Beckenbauer, oder mit seinem Spitznamen Kaiser Franz, ein richtig guter Fussballspieler war, und Könige-status in Deutschland hat.
Er hat auch mit FC Bayern München, Hamburger SV, Die Deutsche Nationalmannschaft und mit dem amerikanischen Team New York Cosmos viele Pokale gewonnen.

Franz Beckenbauers Karriere
Kaiser Franz ist am 11 September 1945 in München geboren. Kaiser Franz war einer der grössten Fußballspieler in Deutschland, und auch in der Welt. Er war zwei mal Europas Fussballer des Jahres, und er hat mit Deutschland die Weltmeisterschaft und Europameisterschaft gewonnen. Darum war Kaiser Franz  wirklich ein guter Fussballspieler.

Kaiser Franz hat auch eine Karriere als Trainer, wo er  die französische Mannschaft Marseille, Die West Deutsche Nationalmannschaft und natürlich FC Bayern München trainiert hat.
Als Spieler und als Trainer führte Kaiser Franz Deutschland zu den Weltmeisterschaften, darum  war und ist er immer noch ein Liebling in Deutschland.

Seinen Sportlichen Höhepunkt als Spieler feierte er in 1974, als er mit der Deutschen Nationalmannschaft den Weltmeistertitel mit 2:1 Toren gegen die Niederlande errang.

Privatleben
In seinem Privatleben, war Kaiser Franz mit 3 Frauen verheiratet  und er hat mit diesen 3 Frauen 4 Kinder.
Als Kind, wuchs Franz Beckenbauer  in dem Kriegschlagenen Deutschland auf,


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Hvor meget skal vi vædde på at  det som "spørg mig" her præsenterer, bare er noget han har hentet som en google"oversættelse"  ??

Hvis han selv har lavet den, ser det meget sort ud for ham

Lieblings Club  =  Lieblingsclub

Könige-status = Königstatus

Die Deutsche Nationalmannschaft = der deutschen Nationalmannschaft

zwei mal = zweimal

Die West Deutsche Nationalmannschaft  = die westdeutsche Nationalmannschaft

Sportlichen = sportlichen

mit der Deutschen Nationalmannschaft  = mit der deutschen Nationalmannschaft

er hat mit diesen 3 Frauen 4 Kinder = er hat von diesen 3 Frauen  4  Kinder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af givlos (Slettet)

Har copy-pasted en del af det i google translate og den oversætter det ikke ordentligt tilbage... men ja, undrede mig også meget over at "spørg mig" har brug for ideer til en stil og 10 min senere smider vedkommende dette indlæg...


Svar #4
13. januar 2010 af spørg mig (Slettet)

altså først vil jeg starte med at sige tak for den hjælp i har givet mig. der efter vil jeg sige at jeg fandt denne stil på min computer, det var en stil jeg havde lavet for omkring 1 år siden, så prøvede jeg at rette den så godt som muligt, og lagde den så her ind da jeg stadig var i tvivl. og det sidste jeg vil sige er at jeg ved godt at jeg er dårlig til tysk, men det er stadig ikke rart at man skriver "hvis han selv har lavet den ser det meget sort ud for ham".


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 spørg mig,

Det kan jeg godt forstå og det var da heller ikke min mening at gøre dig ked af det (undskyld), men der et par ting som du nok godt kan lære hurtigt.

1. alle tyske navneord skal skrives med stort begyndelsesbogstav

2. verballeddet i en ledsætning (bisætning) skal stå til allersidst.

3.  hvilke kasus forholdsordene styrer.

Hvis du får lært  disse ting, er du kommet langt.

I øvrigt har jeg en rettelse til den sidste linje i mit indlæg. Der skal selvfølgelig stå "...von diesen drei Frauen."


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2010 af givlos (Slettet)

Jeg oversætter lige for stygotius ;-)

2. Udsagnsordet (det ord du kan sætte "at" eller "jeg" foran) skal stå sidst i en bisætning (en sætning som ikke kan stå alene) Hvis der er 2 udsagnsord i en sætning (det er der når det er udvidet tid, eks førnutid (jeg har set), så er det hjælpeudsagnsordet(har) som står til aller sidst

3. Forholdsord er i det led hvor du sætter en bølgestreg under når du analyserer. (Måske har du hørt om musen og kassen. Musen kan være i,under, over, mellem, på, ved, osv kassen) nogle af de forholdsord styrrer altid akkusativ (durch für gegen ohne wider um) , nogle styrrer altid dativ (aus bei mit von nach seit zu) og nogle kan styrre begge dele: an auf hinter in neben über unter vor zwischen. Kig i din bog eller din grammatikfolder


Svar #7
13. januar 2010 af spørg mig (Slettet)

tusind tak for hjælpen alle sammen :) .. men er der ikke nogen der vil prøve at rette den sidste del som endnu igen har rettet eller set i gennem :)

Warum „Kaiser Franz“
Die Deutsche volk namens Franz Beckenbauer Kaiser Franz, weil eine Zeitung in eine Artikel nähmte Franz Beckenbauer als das. Und genau Franz Beckenbauer und das ganze Deutschland nenne Franz Beckenbauer, Kaiser Franz.
Die artikel nähmte Kaiser Franz als das, weil er war ein Kaiser oder ein König in die Abwehrspieler, und er war auch ein sehr gute Zustand.

FC Bayern München
Als ich sagte an Anfang, ist Kaiser Franz' Lieblings club; FC Bayern München. Als er Anfing Fussball zu spielen, spielte er in SC München. Aber FC Bayern München schnell bekam ein Auge auf ihn, und er spielte seine erste Kampf für FC Bayern München in 1964, und seitdem war FC Bayern München Kaiser Franz' Liebling Club.

Bayern München ist ein deutscher Fußballverein mit Sitz in München, die Hauptstadt von Bayern.

Der Club hat den Weltpokal gewann zweimal, einmal den UEFA-Pokal und die UEFA Champions League viermal die Deutsche Meisterschaft 21-mal und die deutsche Cup 12-mal abgerufen.

Bayern München hat auch afdelingern für Schach, Handball, Basketball, Gymnastik, Kegeln und Tischtennis.

Der Verein wurde 1900 gegründet und gewann seine erste Meisterschaft im Jahr 1932 und hat die Leistung 20 mal wiederholt. Im Jahr 1974 gewann der Verein den Europapokal der Landesmeister (heute Champions League), die Bayern getan haben 4 times in total. Der Verein, aber in diesem Zusammenhang am berühmten Zusammenbruch im Jahr 1999, die warf im Finale gegen Manchester United ein 1-0-Transfer weg, indem sie die Vereinten zwei Treffern in Überstunden erinnert.

Die deutsche Mannschaft aus München wird auch als "der deutsche Rekordmeister", wie sie öfter als alle anderen deutschen Teams gewonnen.
 

og tak igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 spørg mig,

Jeg vil da nødigt gøre dig meget ked af det igen, men den tekst du gerne vil have rettet, er i et så kaotisk tysk at 

der ikke er noget at gøre. Det ville tage l .- a - n - g   tid at skrive den om for det er det der så måtte gøres.

Kasus, ordstillng og endelser er så vilde at du behøver en omgang god lektiehjælp i tysk for at blive bedre.

Jeg beklager, men sådan er det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

  Det er da vældigt pænt af givlos at ville oversætte for mig, men hendes forklaringer er nu skrækkeligt rodede og misvisende.

<span lang="DA" style="font-size:9.0pt;font-family: "Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:DA">Der er ikke så meget godt formål i at oversætte noget i et klart sprog til noget i et upræcist og forvirrende sprog.</o:p>

Et udsagnsord er ikke "et ord man kan sætte at eller jeg foran".

<span lang="DA" style="font-size:9.0pt;font-family: "Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:DA">Det er kun det finitte verbum (udsagnsord) som skal stå til sidst i en ledsætning, -ikke f.eks. den verbalform man kan sætte "at"  foran.  <span lang="DE" style="font-size:9.0pt;font-family:"Arial","sans-serif";color:black; mso-ansi-language:DE">"Er sagte, dass er wegreisen wollte". Her står  "wegreisen" dog ikke til sidst.</o:p>

<span lang="DE" style="font-size:9.0pt;font-family: "Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:DE">"Er behauptete, dass er dänische Bücher zu lesen schwierig fand."  <span lang="DA" style="font-size:9.0pt;font-family:"Arial","sans-serif";color:black; mso-ansi-language:DA">-Her gælder det samme.</o:p>

<span lang="DA" style="font-size:9.0pt;font-family: "Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:DA">Det er misvisende at sige at "verbet" skal stå til sidst når det drejer sig om verballeddet.</o:p>

<span lang="DA" style="font-size:9.0pt;font-family: "Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:DA">Et verbum er et medlem af en ordklasse, et verballed er et led i en sætning. De to ting må man aldrig blande sammen.</o:p>

<span lang="DA" style="font-size:9.0pt;font-family: "Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:DA">Førnutid er ikke en "udvidet tid" da en sådan ikke findes på tysk. Det er en sammensat tid.</o:p>

 </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2010 af givlos (Slettet)

Kære Stygotius

Da spørg mig går i FOLKESKOLEN og IKKE på uni, så fatter han og 99% af alle andre FOLKESKOLEELEVER med sikkerhed ikke en brik af hvad du skrev! Man må skrive så modtageren forstå det. og bygge på den viden de har fra andre fag. i folkeskolen lærer man at for at finde udsagnsleddet skal man finde det/de ord man kan sætte at eller jeg foran.

Men ved du hvad. du har nu efterhånden pisset mig så godt og grundigt af, at jeg ikke gider "spilde" min tid med min tilstedeværelse og hjælp i dette forum. Din arrogante/nedladende og bedrevidende måde at skrive på og dit kasten om dig med latinske udtryk som eleverne alligevel ikke forstår, synes jeg er malplaceret. Men hver sin måde. Synes du skulle tænke over hvem trådstarter er, og give svar de forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Jeg kaster ikke om mig med latinske udtryk, men det er forstyrrende og vildledende når bivlos blander "udsagnsord" og "udsagnsled" sammen,  -så skal de forsk. elever da først blive helt rundt på gulvet og ikke kunne finde ud af noget som helst.

Desuden er det vel ikke spor sværere at lære de latinske udtryk i grammatikken end de danske, og det er meget, meget nyttigt at kende dem.  Hvorfor skulle det være sværere at sige  f.eks. "verbum "  end "udsagnsord"  ??

Hvad angår niveauet i folkeskolen, -ja så kan man vel kun ønske at højne det en hel del, og det tror jeg at eleverne sagtens kan følge med til, .....og meget gerne vil,  -hvis de får chancen til det.

Danske folkeskolelærere, især i dansk og fremmedsprog, er katastrofalt uvidende, og det afspejler sig således i elevernes kunnen,  ......eller mangel på samme.


Skriv et svar til: rettelse af stil :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.